sâmbătă, 17 martie 2018

282 de monede din aur și din argint din Epoca Fierului, declarate comoară

282 de monede din aur și din argint, datând din Epoca Fierului și descoperite de către doi pasionați de detecție metale, au fost declarate comoară.  Printre monede există exemplare rare cu numele conducătorilor locali care locuiau în zonă cu mult timp înainte de invazia romană a Marii Britanii, care a avut loc în anul 43 d.Hr.


Monedele oferă o perspectivă fascinantă despre o perioadă din istorie în care s-au produs schimbări politice importante.


Multe dintre monedele din tezaur includ nume de persoane precum Dumnocoveros, Tigirseno și Volisios, despre care se crede că erau conducători locali. Acestea sunt unele dintre cele mai vechi nume de persoane înregistrate vreodată în regiune.


Tezaurul a fost descoperit anul trecut în Anglia de către cei doi pasionați de detecție, într-un câmp de lângă Riseholme, Lincoln.


Consiliul comitatului Lincolnshire a declarat că tezaurul va fi evaluat și speră că monedele vor fi cumpărate de un muzeu din Lincoln.


Locația descoperirii este deținută de Universitatea din Lincoln, ai căror arheologi au realizat după descoperire un studiu al zonei, pentru a răspunde la întrebări legate de motivul pentru care monedele au fost îngropate.


Sunt planificate săpături suplimentare, iar sit-ul arheologic al descoperirii este protejat și monitorizat de către universitate.

Niciun comentariu despre subiectul „282 de monede din aur și din argint din Epoca Fierului, declarate comoară”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.