duminică, 27 noiembrie 2016

A găsit 100 de kg de aur într-o casă moștenită

Un francez a gasit ascunse 100 kg de aur în valoare de 3,5 milioane de euro, atunci cand s-a mutat într-un conac impunător pe care l-a mostenit de curând. Francezul a vândut aurul între 30 octombrie si 8 noiembrie 2016 către diversi cumpărători francezi și internaționali, prin intermediul unei case de licitatii din orașul Evreux.


Ca urmare a acestor vânzări publice, autoritatile au aflat că francezul gasise in conacul mostenit un numar de 5000 piese din aur, două bare de 12 kg din aur și 37 lingouri de 1 kg, tot din aur.


Francezul a precizat că a gasit aurul ascuns in diverse locuri din casa, în si sub piese de mobilier, în piesele de tamplarie care acopereau peretii, sub haine, sub parchet si în alte locuri (chiar si în ambalajul unei sticle sau în pantofi). Nu este exclus ca mai mult aur sa fie ascuns în alte locuri din conac și negasit încă.

Aurul a fost achiziționat legal între anii 1950 și 1960, toate certificatele de autenticitate fiind de asemenea găsite în casă. Cu toate acestea, mostenitorul va trebui acum sa plateasca statului francez 45% din suma de 3,5 milioane de euro, ca taxă de mostenire.

2 comentarii despre subiectul „A găsit 100 de kg de aur într-o casă moștenită”:
Anonim spunea...

De ce o trebuii o asemenea dijma platita statului francez,daca exista acte autentice de provenienta.

Anonim spunea...

E taxa pe mostenire, ca aurul a fost mostenit in acelasi timp cu casa in care a fost gasit si care a fost mostenita. Asa e si in Romania, se plateste statului un procent din mostenire. Doar ca la francezi procentul e mult mai mare.

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.