duminică, 30 octombrie 2016

Moneda din comoara de jucărie a fiului său valora peste 277.000 euro

Un barbat din Essex ( Anglia ) a aflat recent că una dintre monedele din comoara de jucarie a fiului său este o monedă extrem de rară din aur, emisă in anul 1703. Barbatul a precizat că moneda i-a fost dăruita de catre bunicul său și a crezut că nu e altceva decat un suvenir strălucitor. Anii au trecut, iar barbatul a daruit la rândul său moneda fiului său, ca parte a unui jucarii in forma de cufar de comori.


Cu toate acestea, la un moment dat barbatul s-a decis sa contacteze un specialist, pentru a evalua moneda. A apelat la casa de licitație Bonington, unde a discutat cu un expert numismat. Cand acesta a văzut moneda, si-a dat seama imediat ca este una foarte rară, mai exact o moneda Queen Anne Vigo de cinci guinee. Mai există doar 15 exemplare din aceasta monedă.

Proprietarul acestei a spus că bunicul său a fost un om obisnuit, dar care a călătorit prin diverse țări în timpul vieții sale, iar colectionarea de monede era un hobby de-al său.


"În copilărie, el mi-a dat câțiva săculeți de monede, pentru a mă juca cu acestia. Pe atunci credeam că am propria mea comoara a piratilor. Si se pare că, în inocența mea, chiar aveam dreptate. Anii au trecut și aceste monede au fost mutate din camera de joacă și au ajuns în niste cutii, depozitate într-un colț al casei."


Bărbatul si-a amintit că intr-o zi spunea copilului său o poveste cu pirați si atunci i-a dăruit moneda, să se joace cu ea.

Moneda va fi vândută la o licitație care va avea loc in noimebrie 2016. Este a șasea moneda de acest tip care urmează să fie oferită spre vânzare, în ultimii 50 de ani. Este de așteptat ca moneda să se vândă cu 250.000 lire sterline ( peste 277.000 euro).

Niciun comentariu despre subiectul „Moneda din comoara de jucărie a fiului său valora peste 277.000 euro”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.