miercuri, 16 noiembrie 2011

Comoara de la Isleham

Tezaurul de la Isleham este o comoară compusă din mai mult de 6500 de piese din bronz brut sau prelucrat, găsite în 1959, la Isleham, in zona Cambridgeshire. Tezaurul dateaza din Epoca Bronzului si este considerat cel mai mare si semnificativ tezaur descoperit vreodata in Anglia, datând din acea perioada istorică.


Comoara include în special săbii, capete de lance, sageti, topoare, cuţite, pumnale, parti de armură decorative (în special pentru cai), precum şi mai multe fragmente de bronz coli, toate fiind datate ca apartind epocii târzii a bronzului (aproximativ anul 1000 î.Hr.).

Săbiile au găuri în care erau prinse un fel de nituri sau capse de bronz, necesare pentru a prinde mânere de lemn ( cu excepţia celor pentru comandanţi care aveau manere cu decoratiuni de argint, iar pentru un comandantul-şef, decoratiuni de aur).

Cea mai mare parte din aceste obiecte au fost încredinţate catre Moyse's Hall Museum din Bury St Edmunds, în timp ce alte elemente se află la Muzeul de Arheologie şi Antropologie din Cambridge.

Niciun comentariu despre subiectul „Comoara de la Isleham”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.