miercuri, 2 februarie 2011

Ce detector de metale sa cumpar ?

Ce detector de metale sa cumpar ? Pare o intrebare simpla, dar de fapt are un raspuns greu de dat in mod corect, mai ales pentru un incepator, debutant in acest hobby.

Ce intrebari isi pune posibilul cumparator al unui detector de metale ? Pai sa ne imaginam....

- Sa cumpar un detector de metale de la o firma din Romania sau din strainatate ?

- Sa cumpar de pe internet sau sa merg direct la magazin pentru teste? Dar cum o sa testez acest detector ?

- Oare detectorul pe care l-am ales este performant, este stabil in functionare, are o detectie in adancime la fel de buna ca cea prezentata in oferta pe care am vazut-o ? Are o discriminare corecta?

- Este greu de utilizat acest model de detector de metale?

- Este original sau o copie chinezeasca ? Sau nu este nici o diferenta?

- As putea sa cumpar la aceeasi bani un detector mai bun ?

- Ce firma producatoare de detectoare e mai buna ? Parca am auzit ceva despre Fisher, Garret Metal Detectors, MineLab Detectors, Tesoro, Whites Metal Detectors... Sau mai sunt si altele ?

- Sa cumpar un detector ieftin sau unul foarte scump ? Cu ce ma ajuta daca e mai scump ? Ce dezavantaje am daca e mai ieftin ?

- Pe ce principii de functionare ar fi mai bine sa cumpar acel detector ?

Of... cate intrebari...

Sunt sigur ca acestea sunt doar o parte din intrebarile pe care si le pune un posibil cumparator de detectoare de metale. Mai sunt desigur si altele. Si da, nu am un raspuns perfect. Nimeni nu are. Dar fiecare cautator de comori are cel putin o mica experienta cu detectoarele de metale, poate unii cititori ai site-ului nostru au chiar o vasta experienta. De ce sa nu dam fiecare cate un mic sfat, mai jos, la comentarii, pentru un model de detector care v-a placut si pe care l-ati incercat ? O parere a unuia, o ideea a altuia, cu siguranta ca pana la urma raspunsul corect se va contura. Poate raspunsul final, care va fi concluzionat, vă va surprinde atat pe dumeavoastra, cititorului, cat si pe noi, cei care administram acest site dedicat cautatorilor de comori.

Deci, sa raspundem la intrebare, la comentariile acestui articol:

CE DETECTOR DE METALE SA CUMPĂR ? 

411 comentarii despre subiectul „Ce detector de metale sa cumpar ?”: «Cel mai vechi   ‹Mai vechi   401 – 411 din 411
Anonim spunea...

Buna ma poate ajuta si pe mine cineva? Imi puteti spune ce parere aveti despre un Duramaxx kid este bun pentru un incepator va Multumesc astept un raspuns.

Anonim spunea...

Este o jucarie pentru copii, nu pentru incepatori. Pentru incepatori cumpara un Garrett ieftin.

Anonim spunea...

Garrett ACE 150

Anonim spunea...

Bună ziua. Ce părere aveți de Garrett ACE 150? Este ok pentru un începător? Mulțumesc.

Anonim spunea...

E ok. Eu prefer Garrett ACE 250, care are tehnologie mai moderna, cam la acelasi pret, sau Garrett EuroAce, care e un pic mai adaptat pentru solurile Europene.

Viorel Vîlceanu spunea...

Bună ziua. Am două întrebări pentru detectoriștii mai experimentați:
- am cumpărat un Garrett ACE 150; i se poate schimba bobina cu una mai performantă sau nu, iar în caz afirmativ, aceasta trebuie declarată la poliție?
- cam care ar fi distanța de site-urile arheologice la care se poate folosi detectorul? Din ce am văzut, legea nu stabilește o limită iar termenul ”zonă cu patrimoniu arheologic” este prea vag. știți din experiență care ar fi o distanță acceptată și agreată de autorități?

Anonim spunea...

@Vilceanu Viorel, se poate schimba bobina cu alt model compatibil pentru acel detector ( verifici modelele de bobine compatibile cu un ajutorul unui magazin specializat in comertul de detectoare metale). Legea nu prevede obținerea unei noi autorizatii in caz ca schimbi bobina.

De asemenea, legea nu prevede o distanta de site-urile arheologice declarate, unde nu ai voie sa faci detectii. Normal nu ai voie sa faci detectii ÎN siteurile arheologice, dar eu personal pastrez o distanta de cativa km ( altii cred ca 500 metri - 1 km distanta ar fi suficient), dar eu prefer sa nu am nicio grijă. Eventual, daca ai dubii din cauza distantei prea mici față de un site arheologic declarat, poti adresa intrebarea ofiterului de la serviciul de politie de unde ai obtinut autorizatia, ca sa vezi care este regula recomandata a se aplica in zona de detectie. Cand ai dubii, indici locul unde vei face detectia si intrebi pe ofiter daca la locatia respectiva ai voie sau nu ai voie sa faci detectii.

Anonim spunea...

Salut,
De mult doresc sa achizitionez un detector de metale si nu sunt hotarat ce sa aleg: Garrett Infinium LS sau Garret AT MAX?

Anonim spunea...

Daca esti incepator, cumpara Garret AT MAX, mai ales ca are si ecran LCD. Daca esti avansat, cumpara Garrett Infinium LS. Oricum, nu cred ca sunt mari diferente de perfomanta si stabilitate intre ele. Diferenta o va face pasiunea si norocul.

Unknown spunea...

Salut!Imi puteti spune va rog un detector de metale bun pana in 2000 lei,sa poata detecta macar la adancime de 30-40 cm dar si cu bobina rezistenta la apa(in cazul unei plaje)?Multumesc frumos!

Anonim spunea...

Ce magazin online in recomandati ca sa cumpar un detector bun?

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   401 – 411 din 411   Mai noi› Cele mai noi»

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.