joi, 16 decembrie 2010

Tezaurul de la Pietroasa, de Alexandru Odobescu, lucrare de arheologie istorică în limba franceză

Alexandru Odobescu (n. 23 ianuarie 1834, București - d. 10 noiembrie 1895, București) a fost un scriitor, arheolog și om politic român. A fost ministru al monumentelor (1863-1864), și profesor de arheologie la Universitatea din București.



Este autorul unui tratat de istorie a arheologiei (Istoria arheologiei, 1877) și a unei monografii dedicate tezaurului de la Pietroasa descoperit în perioada profesoratului său. (Le Trésor de Petrossa, vol. I-III, 1887-1900).


Astfel, in anul 1889 apare la Paris lucrarea Tezaurul de la Pietroasa, lucrare de arheologie istorică în limba franceză, o lucrare extrem de interesanta, cu desene detaliate a intregului tezaur, un adevarat document istoric, o adevarata comoara pentru arheologi si cautatori de comori.

Fiindca am avut noroc sa gasesc aceasta lucrare scanata si  postata pe internet, va ofer si dvs. link-ul unde am gasit-o, pentru a o putea descarca. Fiind in format PDF, pentru vizionare este necesar sa aveti instalat Acrobat Reader ( gratuit ).

Download

Sau puteti sa o cititi, si dumneavoastra, direct pe scribd.com

http://www.scribd.com/doc/16917708/Alexandru-Odobescu-Le-tresor-de-Petrossa

Sursa: Probabil sursa originala, adica scanarea si postarea, apartine celor de la site-ul cimec.ro, asa cum am observat ca scrie in josul paginilor.

Niciun comentariu despre subiectul „Tezaurul de la Pietroasa, de Alexandru Odobescu, lucrare de arheologie istorică în limba franceză”:

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.