joi, 24 martie 2016

Două comori descoperite de pasionați de detecție metale, expuse public pentru prima dată

Două comori descoperite de catre localnici pasionati de detectie metale au fost expuse pentru prima dată. Tezaurele, printre ale căror artefacte se numără sute de monede antice, broșe și inele, au fost prezentate publicului la Muzeul Liverpool din Marea Britanie.


Prima comoară este tezaurul Knutsford si a fost găsită în 2012 de Alan Bates. Include bijuterii ( trei exemplare reprezentative de broșe si două inele din argint ) și 103 monede emise între anul 32 i.Hr. - sfarsitul secolului II d.Hr .



A doua comoară este tezaurul Malpas, descoperita în 2014 în timpul unui concurs de detectie metale, se crede că a fost îngropată pentru a fi păstrata în siguranță, cândva la mijlocul primului secol d.Hr. Este formată din 35 de monede din Epoca târzie a fierului și monede romane care provin din două zone ( Gloucestershire și Lincolnshire / Leicestershire), asociere despre care experții cred că este foarte neobișnuită.


Artefactele au fost declarate comori și au fost achiziționate de la detectoriști printr-un parteneriat dintre Muzeul Liverpool și Muzeul Congleton, de asemenea si cu ajutorul unei donatii, pentru a fi conservate și expuse publicului.


Curatorul de arheologie și istorie de la Muzeul Liverpool a precizat: "Aceste două comori furnizează dovezi fascinante despre bogăția, comerțul, stilul de viață și identitatea locuitorilor din Nord-Vest, în perioada romană timpurie."

Un comentariu despre subiectul „Două comori descoperite de pasionați de detecție metale, expuse public pentru prima dată”:
Anonim spunea...

Foarte frumoasa initiativa conducerii Muzeului din Liverpool sa amenajeze o sala special pentru Comorile Detectoristilor ! Poate vor invata si altii din aceasta initiativa... restul comentariului meu il puteti viziona aici: https://www.youtube.com/watch?v=dG7996Kzv-E

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.