marți, 12 ianuarie 2016

Un detectorist român a mai găsit o comoară

Detectoristul Marius Irimia, care a mai gasit o comoară de denari imperiali in primavara anului 2015, precum si alte piese arheologice in trecut, a descoperit un nou tezaur monetar.



Tot cu ajutorul unui detector de metale, pe raza comunei Bârgăuani, în preajma satului Hirtop, acesta a scos la lumina o comoara formata din 167 denari imperiali romani din argint și o broșă medievală din bronz sub formă de stea. Toate piesele se afla intr-o stare bună de conservare și au fost predate astăzi Direcției Județene pentru Cultură Neamț, urmand sa ajunga alaturi de celelalte colecții ale Complexului Muzeal Județean Neamț.

Sursa foto si informatii: ziarpiatraneamt.ro.

3 comentarii despre subiectul „Un detectorist român a mai găsit o comoară”:
Indragit de departare spunea...

Marius Irimia are la activ 8 sau 9 tezaure (cine le mai stie numarul?), toate descoperite cu detectoare Detech. Ultimele 3 le-a scos cu noul Relic Striker.

Anonim spunea...

Domnule, daca am avea toti bani de Relic Striker, n-am mai avea nevoie sa mergem la serviciu si sa suportam tot felul de colegi neplacuti si sefi abuzivi. Tara asta inca e foarte bogata dar asta e valabil pentru cine are cu ce. Dar macar putem sa visam frumos, dreptul asta nu ni-l poate lua nimeni.

Anonim spunea...

Detin Lorenz Deepmax Z1, singurul PI cu discriminare numerica si audio si cel mai stabil in ceea ce priveste variatiile (mineralizarea)solului. Se poate face si scanare pe 6 frecvente in acelasi timp (rezulta 6 harti 2D si 6 harti 3D color) pana la 3-4m adancime. Cine cunoaste zone de interes unde majoritatea VLF pot trece peste ceva ce este la adancime sunt dispus pentru colaborare.
Cu stima,
STEFAN
TEL. 0757555616

Trimiteți un comentariu

  ☑ Am citit și accept Regulamentul comentariilor.